Ir al contenido principal

Patatas revolconas con huevo poché

Ir a la receta en gallego
  • 3 ó 4 patatas
  • 1 huevo por comensal
  • 150 grs de bacón
  • 1/2 cebolla
  • 6 dientes de ajo
  • 2 hojas de laurel
  • Pimentón agridulce de la Vera
  • Aceite de oliva
  • Sal





Un dos pratos que máis me gusta, é o de un par de ovos fritidos con patacas cocidas.
Para cumplir o meu antoxo, collo duas prreparaciós, unhas patacas revolconas e un ovo poché e o resultado é, unha vez máis, que onde está o sinxelo, está o excelso.


  1. Nunha cazola con auga, poñemos a cocer as patacas en anacos chascados. Incorporamos á cocción a cebola en anacos, tres dentes de allo enteiros e pelados, as dúas follas de loureiro e sal.
  2. Cando as patacas están cocidas, retiramos todo, menos as follas de loureiro, e chafamos cun garfo. Reservamos.
  3. Pelamos e picamos os otro tres allos en láminas. Troceamos o touciño en tiras.
  4. Nunha ttixola con aceite, refogamos os allos ata que comenzan a dourase. Retiramos e no mesmo aceite fritimos as tiras de touciño. Retiramos e reservamos xunto cos allos.
  5. Retiramos da tixola o exceso de aceite, que poremos nun bol e mesturaremos con pementón (unha vez que o aceite atempere), reservamos.
  6. Na tixola, xa sin aceite, botamos as patacas reservadas e pementón (como unha cullerada de café). Cociñamos a lume brando mesturando ben se deixar de remexer. Incorporamos a metade dos allos e touciño reservados.
  7. Para o ovo poche (cada quen que o faga como mellor lle saia) nun anaco de film de cociña, untado de aceite, botamos o ovo, facemos un atado e poñemos  cocer sin deixar ferver a auga a borbotóns. O proceso levará uns cinco minutos, pero como vai en film trasparente, xa ides veendo. O tema e que non cualle a xema.
  8. Poñemos unha ración de patacas no prato de servizo co huevo poché  por riba. Acompañamos de allos, touciño e o aceite de pementón.
Xa vedes, ó final temos un prato que son unhas patacas con ovo, pero que van a gañar en intensidade de sabor.

Nota: Como me interesan vuestros comentarios y me gustaría responder directamente, os agradecería que los comentarios o consultas las hagáis por uno de estos dos caminos:
Por correo:     olivarela@hotmail.es